Munkácsy Mihály
Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
8500 Pápa, Aradi u. 10.-12.
Telefon: 06-89/313-648

Aktualitások

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »

Papírgyűjtés

2023.10.03.

  2023. október 2-án és 3-án 14-18 óra között szerveztük meg a papírhulladék gyűjtését. Délutánonként tanulóink szüleikkel és nagyszüleikkel lelkesen hozták az otthon felhalmozódott papírt. Az osztályok között versenyt hirdettünk és egyénileg is feljegyeztük a hozott mennyiséget.

 


További képek itt>>


Elkezdődött "Az erdő" projekthét a 2. évfolyamon

2023.10.02.

A természet csodálatos, mindig történik valami, függetlenül attól, hogy tavasz, nyár, ősz vagy tél van. Fontos, hogy észrevegyük és észrevetessük az élővilág ezer arcát.

 

 További képek itt>>


A Zene Világnapja iskolánkban

2023.10.02.

 A Munkácsyban az idén is megemlékeztünk a Zene Világnapjáról.

 


További képek itt>>


Aforce1 TSE táncbemutató

2023.09.29.

 Bemutatkozott iskolánkban az Aforce1 TSE.

 

  

További képek itt>>


Német nemzetiségi nap

2023.09.25.

 Iskolánk tanulóinak szereplése színesítette a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett nemzetiségi gála műsorát. Furulya, vers, néptánc szerepelt a repertoárban. Első osztályosaink pedig örömmel vették át a nyolcadikosoktól a Schultüte édességcsomagokat.

 

A videó ide kattintva tekinthető meg.

 


További képek itt>>


Zsoodance TSE táncbemutató

2023.09.13.

 Bemutatkozott iskolánkban a Zsoodance TSE.

 


További képek itt>>


Új bútorzattal gazdagodott iskolánk

2023.09.04.

 Örömmel vették birtokba az 5.n osztályosok az új tantermi bútorzatot, amivel az elhasználtakat tudtuk kiváltani. Köszönjük!

 


További képek itt>>


Köszöntjük az elsősöket a Munkácsyban

2023.09.01.

  A tanév első napján várakozással és izgalommal telve léptek be az első osztályos tanulóink iskolánk kapuján. Szeretettel vártuk és fogadtuk őket.

 


 

  


Tanévnyitó ünnepély

2023.08.31.

Ünnepélyes keretek között nyitottuk meg a 2023-24-es tanévet augusztus 31-én. A 2.n osztály vidám műsorát követően az elsősök egyennyakkendőt kaptak, fogadalmat tettek és ezzel Munkácsys diákokká fogadtuk őket.

 

A Facebook oldalunkra további képeket töltöttünk fel.

 

További képek itt>>


Tanévzáró ünnepély

2023.06.23.

 Ünnepélyes keretek között június 22-én zártuk a 2022/2023-as tanévet.

 


További képek itt>>


Táborozás Kupon

2023.06.23.

A 3.b osztály 3 napot táborozott Kupon a Bitva Vendégházban. Tartalmas programok, kirándulás, vetélkedő és számháború is szerepelt a repertoárban. Sok élménnyel gazdagodva tértünk haza.

 


További képek itt>>


„Jó tanuló, jó sportoló”

2023.06.23.

 Pápa Város Önkormányzata az idén is megjutalmazta a „JÓ TANULÓ” és „JÓ SPORTOLÓ” diákokat. Iskolánk díjazottjai: Gőgös Ada, Magyar Hanna 7.n osztályos tanulók.

 


A 8. évfolyam ballagása

2023.06.20.

 2023. június 16-án ünnepélyes keretek között búcsúztattuk el 8. évfolyamos diákjainkat.

 


További képek itt>>


Napsütéses Balaton-parti kirándulás

2023.06.15.

 Június 12-én a 2.a, 2.n és a 3.n osztály egy verőfényes napot töltött a Balaton partján. Útjuk először a balatongyöröki Szépkilátóhoz vezetett, majd a keszthelyi Festetics-kastélyban vehettek részt egy izgalmas tárlatvezetésen. Ezt követően a Vadászati Múzeumba látogattak, végül a Balaton partján egy sétával és fagylaltozással zárták a csodás napot.

 


További képek itt>>


Sikerek a TITOK német versenyen

2023.06.14.

 Három csapat vett részt sikeresen iskolánkból az országos TITOK német levelezős versenyen.

„Die Deutschprofis Mädchen” a 4.n osztályból 3. helyezést ért el.
A csapat tagjai: Ékes Virág, Nagy Csenge, Koller Katalin, Poós Liliána
Felkészítőjük: Bella Nikolett

„Die fleißigen Ameisen” az 5.nn osztályból 4. helyezést ért el.
A csapat tagjai: Molnár Sztella, Kovács Fruzsina, Kulcsár Lia, Beck Máté, Cseter Amira, Horváth Luca
Felkészítőjük: Szücs Judit

„Kleine Giraffen” az 5.nn és 5.n osztályból 6. helyezést ért el.
A csapat tagjai: Tremmel Lili, Tóth Boglárka, Tóth Gergely, Pálffy Boróka, Pinter Örs, Stenger Liza

Felkészítőjük: Fusz-Endrész Mariann

Az eredményekhez gratulálunk!

 

További képek itt>>


Tudásbajnokság 2023

2023.06.14.

 A Tudásbajnokság ez évi levelezős versenyére benevezett tanulóink remekül helytálltak és becsülettel végigcsinálták a komoly, gondolkodtató feladatokat. Munkájukat könyvvel és oklevéllel, arany, ezüst és bronz fokozattal díjazták.

 
Eredmények:
Makker Bianka 2. b Olvasás, szövegértés ARANY
Mészáros Máté 2. b Matematika ARANY
                             Olvasás, szövegértés ARANY
Mohácsi Zétény 2. b Matematika ARANY
                              Olvasás, szövegértés ARANY
Lengyel Marcell 2. b Matematika EZÜST
Meilinger Bendegúz 2. b Matematika EZÜST
László.Szabó Bence 3. b Matematika BRONZ
László-Szabó Dorka 3. b Matematika BRONZ
Tóth Martin 3. b Matematika BRONZ

 

Gratulálunk!


További képek itt>>


Sportsiker a tekében

2023.06.13.

 Patak Szilárd 4.n osztályos tanuló a Magyar Iskolai Egyéni Bajnokság Országos Döntőben 3. helyezést ért el. Gratulálunk, további sportsikereket kívánunk.

 


Táborzáró a Munkácsyban

2023.06.12.

 2023. június 5-9-ig tartottuk iskolánkban az Unsere Schatztruhe - A mi kincsesládánk elnevezésű német nemzetiségi népismereti és hagyományőrző táborunkat, melyen az 5.nn és 6.n osztályok tanulói vettek részt.
Hétfőn Magyarpolányba látogattunk, kedden Győrbe a kékfestő műhelyben ismerkedtünk a szakma fortélyaival, szerdán Bakonyjákó, Németbánya, Farkasgyepű, Csehbánya és Városlőd német örökségét ismertük meg, csütörtökön pedig Nagytevelen töltöttünk egy remek napot. Pénteken az összegyűjtött információkat rendszereztük és összeállítottunk egy kiállítást.
Kincsesládánk megtelt ismeretekkel, élményekkel…
Táborunkat a Bethlen Alapítvány támogatásával valósíthattuk meg. Köszönjük!

 


További képek itt>>


Tanulmányi kiránduláson a 3.a és a 3.b osztály

2023.06.09.

A bakonybéli Pannon Csillagdában, tanulmányi kiránduláson jártak a 3.a és 3.b osztály tanulói.

 


További képek itt>>


Határtalanul! 2023 – Erdély

2023.06.09.

 Határtalanul! 2023 – Erdély
„Irodalmi és történelmi hősök nyomában kincses Kolozsvárott és környékén”


Iskolánk idén ötödik alkalommal nyert a Határtalanul pályázaton. A programnak köszönhetően magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával szomszédos országok magyarlakta területeire utazhatnak el több napra. Célja, hogy a gyerekek megismerjék a Magyarország határain kívül élő magyarságot, s hogy személyes kapcsolatok alakuljanak ki a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok között.
Az általános iskolákból a hetedik évfolyamos tanulók vehetnek részt a Határtalanul Programban. Pályázatunkat tavaly nyáron adtuk be. A számos úticél közül végül Erdélyre esett a választásunk. Négy napos utunk témája „Irodalmi és történelmi hősök nyomában kincses Kolozsvárott és környékén” volt.
A kirándulást már a tanév elejétől kezdve nagyon várták a gyerekek. Az utazás előtti hetekben előkészítő órákkal, Erdéllyel kapcsolatos előzetes feladatokkal még jobban ráhangolódtunk erre a négy napra.
Május 9-én hajnali 5 órakor végre útnak indultunk 42 tanulóval és 5 pedagógus kísérővel. Koradélután érkeztünk első állomásunkra, Nagyváradra. Itt csatlakozott hozzánk idegenvezetőnk, aki végig velünk tartott, és minden helyszínen hasznos, érdekes információkkal látott el minket. A hosszú út után mindenkinek jól esett egy kis séta a ragyogó napsütésben. A katolikus székesegyház és Szent László király szobrának megtekintése után Ady Endre nyomába eredtünk. Végigjártuk a belvárost, megtekintettük az Ady Endre Múzeumot, az Adyt és irodalmi társaságának tagjait ábrázoló szoborcsoportot, az EMKE kávéházat, ahol Ady megismerte Lédát.
Kis utazás után megérkeztünk a Király-hágóhoz, amit „Erdély kapujának” is neveznek, hiszen innen beszélhetünk a történelmi Erdélyről. A kilátás, a havas hegycsúcsok a távolban mindenkit elvarázsoltak.
Nagyenyedi szállásunk elfoglalása előtt még betértünk Bánffyhunyadra, ahol kívülről és belülről is megtekintettük Kalotaszeg legnagyobb, 13. századi református templomát.
A második napot a tordai sóbányában kezdtük. Talán ezt a helyszínt várták a gyerekek a leginkább. A tordai sóbánya egy sóbányászati múzeum, ahol nemcsak a sófalakban, sóból képződött cseppkövekben gyönyörködhettünk, hanem a több száz éves bányászati szerkezetek működésébe is bepillantást nyerhettünk. A bánya mélyén aztán egy óriáskerékről csodálhattuk meg ezt a lenyűgöző földalatti világot. Egy biztos, nem okozott csalódást!
A délutánunkat Kolozsváron töltöttük. Először a Házsongárdi temetőbe látogattunk el, ahol sok híres magyar nyugszik. Zászlóőreink közreműködésével Apáczai Csere János sírját meg is koszorúztuk. Innen elsétáltunk a Brassai Sámuel által alapított, gyönyörű Füvészkertbe. Utána a Szent Mihály templom előtt a Mátyás király és vitézei szoborkompozíciót néztük meg, majd nem messze Hunyadi Mátyás és Bocskai István szülőházát is megtekintettük.
A legtöbb helyszín kirándulásunk harmadik napján várt ránk. Ezen a napon ismerkedtünk meg alaposabban Nagyenyed városával, ahol a szállásunk is volt. Reggel ellátogattunk a Bethlen Gábor Kollégiumba, egy teljesen magyar iskolába, ahol megismerkedtünk az ottani hetedikesekkel és tanáraikkal. Bemutattuk egymásnak településeinket, iskoláinkat, és nagy örömmel láttuk, hogy a gyerekek szinte azonnal megtalálták egymással a közös hangot, és új ismeretségeket kötöttek. Többen azóta is tartják a kapcsolatot a nagyenyedi hetedikesekkel. A gimnáziumi látogatás után átsétáltunk az erődtemplomhoz, ahol egy újabb koszorúzással egybekötve megemlékeztünk a Nagyenyeden 1849 elején történt tragikus eseményekről.
Ezután a távolból már többször megcsodált Tordai-hasadékot néztük meg egészen közelről. Erdély egyik legismertebb, legnépszerűbb kirándulóhelye ez a kettéhasadt hegy. A kalandos kirándulás során függőhidakon kellett átkelnünk, meredek sziklafalak mellett haladtunk el a szurdokban. Felejthetetlen élmény volt mindannyiunk számára!
Délután már Torockóban voltunk, ahol a mondás szerint kétszer kel fel a nap. Először egy rövid sétát tettünk a település hangulatos utcáin, majd a Néprajzi Múzeumban megismerhettük a településre jellemző kézzel festett bútorokat, régi népviseletüket, s a torockói népművészet egyéb alkotásait.
Torockótól nem messze található Torockószentgyörgy. A falutól két kilométerre áll Erdély egyik legimpozánsabb középkori várának romja. A meredek sziklafalakat megmászva ide is felmentünk a gyerekekkel, akik nagyon élvezték az újabb kalandot.
A nap zárásaként még betértünk Gyulafehérvárra, ahol megcsodáltuk a város történelmi központját, és a székesegyházban megkoszorúztuk Hunyadi János sírját. Ezután visszatértünk a szállásra, ahol az utolsó esténk is nagyon jó hangulatban telt.
Péntek reggel aztán búcsút vettünk Nagyenyedtől, és rövid buszozás után Kőrösfőn tettünk még egy kisebb sétát. Az első három nap ragyogó, napsütéses időjárása azonban nem tartott ki péntekig, így az utolsó napra tervezett sebesvári kirándulásunkat az eső miatt már nem tudtuk megvalósítani.
Ennek ellenére semmi hiányérzet nem maradt bennünk. Rendkívül tartalmas, változatos, élményekkel teli napokat töltöttünk Erdélyben. Biztos vagyok benne, hogy minden résztvevőnek egy örök emlék lesz ez a kirándulás!

 

Koszorúzás a Házsongárdi temetőben videó: [link]

 

További képek itt>>


« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
ELÉRHETŐSÉG
Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

8500 Pápa, Aradi u. 10-12.
Telefon: 06-89/313-648
Fax: 06-89/324-751www.munkacsy-papa.hu

ESEMÉNYEK
2023. október
H K Sz Cs P Sz V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 

Aktualitások
2023.10.03.
  2023. október 2-án és 3-án 14-18 óra között szerveztük meg a papírhulladék gyűjtését. Délutánonként tanulóink szüleikkel és nagyszüleikkel lelkesen hozták az otthon felhalmozódott papírt. Az osztályok...

2023.10.02.
A természet csodálatos, mindig történik valami, függetlenül attól, hogy tavasz, nyár, ősz vagy tél van. Fontos, hogy észrevegyük és észrevetessük az élővilág ezer arcát.    További képek...

2023.10.02.
 A Munkácsyban az idén is megemlékeztünk a Zene Világnapjáról.   További képek itt>>