Munkácsy Mihály
Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
8500 Pápa, Aradi u. 10.-12.
Telefon: 06-89/313-648

Aktualitások

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »

Pilter Örs lett Veszprém megye Kicsinagykövete

2022.07.21.

A Generációk Találkozása Egyesület a Magyarság Kicsinagykövete programot az év elején hirdette meg. Az első alkalommal megrendezett verseny célja az volt, hogy a kreatív feladatokon keresztül a 10-12 év közötti fiatalok minél több értéket megismerjenek szűkebb hazájukról. A megyei díjátadót az Esterházy-kastélyban tartották július 18-án. A zsűri pontozással választotta ki a megye három kicsiattaséját és a Kicsinagykövetét. Pilter Örs László, iskolánk 5. N osztályos tanulója lett a verseny győztese, a Veszprém megyei Kicsinagykövet. Sok szeretettel gratulálunk! Köszönjük Örs édesanyjának és osztályfőnökének, Németh-Bene Gabriellának a felkészítést! Sok sikert kívánunk a szeptemberi országos döntőre!

 


További képek itt>>


Tanévzáró ünnepély

2022.06.24.

  Ünnepélyes keretek között június 22-én zártuk a 2021/2022-es tanévet. Az ünnepségen a 2. B osztály vidám műsorral köszöntötte a vakációt, majd Ferenczi Kálmán intézményvezető értékelte a tanévet. Legügyesebb diákjaink könyvjutalomban részesültek. A tanév legeredményesebb sportolója címet Szórádi-Tóth Mirkó 7. N osztályos tanuló érdemelte ki. Gratulálunk!

 
További képek itt>>


A 8. évfolyam ballagása

2022.06.15.

 Ünnepélyes keretek között búcsúztattuk el 8. évfolyamos diákjainkat. Az év diákja címet Böröczky András Bálint 8. B osztályos tanuló nyerte el, aki emellett a „Kapcsándi Ernő Emlékére a Munkácsys diákokért” Alapítvány díjazottja is lett a természettudományok terén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Az év sportolója elismerést Molnár Cintia 8. B és Somogyi Laura Iringó 8. N osztályos tanulók érdemelték ki. Az év osztálya a 8. N osztály lett a 2021/2022-es tanévben. Gratulálunk!

 


További képek itt>>


Munkácsy-s sikerek a Bendegúz Tudásakadémia országos fordulóján

2022.06.14.

 Május utolsó napjaiban rendezték a Bendegúz Tudásakadémia levelezős versenyeinek országos fordulóit . Beck Máté 4. nn osztályos tanuló az anyanyelvi versenyen a döntőben 1. helyezést, Böröczky András 8.b osztályos tanuló matematikából 7. helyezést ért el. Gratulálunk, és a továbbiakban sok sikert kívánunk!

 


További képek itt>>


6.n osztály a Mobilisben

2022.06.13.

 Pénteken a 6.n osztály a győri Mobilisbe, a felfedezések házába kirándult. A digitális élményközpont egy olyan hely, ahol alkothattak, játszva tanulhattak, felfedezhették és kipróbálhatták a gyerekek a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket.

 


További képek itt>>


Diákönkormányzati nap iskolánkban

2022.06.09.

 A „DÖK” nap keretében évek óta hagyományosan az osztályok a természetben töltenek el egy napot. Az idén az esős időjárás közbeszólt, ennek ellenére sikerült változatos programokkal megtölteni a diákönkormányzati napunkat. Volt activity, számháború, retró játékok, vetélkedők, sportfoglalkozások és kézműves játszóház. A tornateremben egy mini Exatlon pálya várta az osztályokat, ez nagyon népszerű volt a gyerekek körében. Sok szülő is csatlakozott programunkhoz. Voltak, akik otthon főzték meg az ebédet, többen pedig az iskola konyhájában készítettek valami finomságot a gyerekeknek. Köszönjük!

 


További képek itt>>


A nemzeti összetartozás napja

2022.06.03.

  A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából emlékműsort adtak elő iskolánk nyolcadik évfolyamának tanulói. A zenés-verses összeállítás végén viseletbe öltözött tanulók vonultak a színpadra és Gőgös Ada 6.N osztályos tanuló egy erdélyi népdallal zárta a meghatóan szép megemlékezést.

 


További képek itt>>


Díjazott pedagógusok a Munkácsyban

2022.06.02.

A városi pedagógusnapi ünnepségen Szücs Judit német-történelem szakos tanárunk Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Egyházi Andrea tankerületi igazgatótól. A kiemelt díjat az idegen nyelvi munkaközösség is megkapta. A Pápai Tankerületi Központ „Elismerő Oklevelére” Kovács Gyöngyi ének-zene - matematika szakos kolléga vált jogosulttá. Pedagógus Szolgálati Emlékérem díjazásban Érsekné Kovács Ildikó, Somogyi Zoltánné és Mozgainé Hegedüs Hedvig tanítók részesültek. Gratulálunk a díjazottaknak!

 

 

  


Tornaünnepély 2022

2022.06.01.

 Zsúfolásig megtelt 2022. május 31-én délután a Városi Sportcsarnok, ahol hagyományos tornaünnepélyünket tartottuk. A nagyszabású, látványos rendezvényünk kiválóan sikerült, a szülők, vendégek vastapssal köszönték meg a tanulóknak és a pedagógusoknak a munkát.

 


További képek itt>>


Lázár Ervin Program a 3. évfolyamon

2022.06.01.

 A 3. évfolyam 2022. május 30-án a Soproni Petőfi Színházban a Hétszínvirág című mesés táncjátékot tekintette meg a Lázár Ervin Program keretében. A Sopron Balett csodálatos előadása az értékek felismerésére, a barátság erejére hívta fel a gyerekek figyelmét.

 


További képek itt>>


Siker Budapesten

2022.05.30.

 A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 2022. május 27-én szervezte meg a német nemzetiségi iskolák szépkiejtési versenyének országos döntőjét Budapesten, melybe iskolánk 2 tanulója jutott be.
Nagy László 7.n osztályos tanuló Hochdeutsch ( irodalmi német) kategóriában 7. helyezést ért el, míg Pilter Örs László 5.n osztályos tanuló Mundart (dialektus) kategóriában 8. helyezett lett.
Felkészítő tanárok: dr. Hauberné Szabó Tímea, Bakos Adél.
Mindkét tanulónak szívből gratulálunk!

 

  

 


Akrobatikus rock and roll siker a Diákolimpia Országos Döntőjében

2022.05.30.

 Az idei tanévtől az akrobatikus rock and roll is bekerült a Diákolimpiai versenyek közé, s tanulóink rögtön az országos döntő dobogójának legfelső fokára állhattak fel.
A hatalmas sikert Nagy Kamilla és Musicz Alexa, Duo Rock Show kategóriában elért, páros eredményének köszönhetjük.

Gratulálunk nekik!

 

  


Siker a nyelvÉSz Anyanyelvi tanulmányi verseny Országos döntőjében

2022.05.30.

 Három kisdiákunk is képviselte iskolánkat a Bendegúz Akadémia által rendezett, nyelvÉSZ – Anyanyelvi tanulmányi verseny Országos döntőjében.
Soós- Perák Zétény mindössze 1 hibával, a 196. helyezést érte el.
Gregosits Gábor pedig hibátlan feladatmegoldással, a kiváló 1. helyet szerezte meg.
A két 2.n osztályos tanuló ünnepélyes keretek között, iskolánk aulájában vehette át a szebbnél szebb ajándékokat.

 

  


Allegro Napok - Népdaléneklési verseny

2022.05.27.

 A héten zajló Allegro Napok rendezvénysorozatának keretén belül népdaléneklési versenyt tartottak a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A rendezvényen helyi és környező települések általános iskoláinak növendékei vettek részt egyéni, páros és csoportos kategóriákban.

 

Kiemelt arany: Gőgös Ada
Ezüst minősítés: Matting Zsófia, Baranyai Fruzsina, Bábits Anna
Bronz minősítés: Pénzes-Szabó Luca, Bakonyi Daniella

 


További képek itt>>


Sikereink az országos TITOK német nyelvi levelezős versenyen

2022.05.26.

 Iskolánkból két csapat vett részt az országos TITOK német nyelvi levelezős versenyen.

4. osztályból 5 tanuló Potháczki Zsombor, Szabó Liliána, Tóth Boglárka, Tóth Gergely és Tremmel Lili II. helyezést ért el.
3. osztályból 3 tanuló Bácsi Boróka, Csörnyi Zselyke Bíborka és Kis Lara III. helyezést ért el.
Nagyon sok szeretettel gratulálunk!

 


További képek itt>>


Sikeres részvétel novellaíró pályázatokon

2022.05.25.

 Gőgös Ada 6.N osztályos tanuló nagyon szereti az irodalmat, rengeteget olvas, maga is ír verseket, elbeszéléseket. A víz gyermekei című írását az alábbi két novellaíró pályázatra is elküldtük:
A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola 25. alkalommal hirdette meg a hagyományos ÍRÓ-DEÁK országos vers- és novellaíró pályázatát. Ada írásával a legjobbak közé jutott, és bekerült a döntőbe, amelyen azonban egyéb kulturális versenyen való részvétele miatt nem tudott jelen lenni.

Az Irodalmi Rádió által meghirdetett „Az év diák írója 2022.” pályázatán Ada novelláját kiválasztották, és bekerült az Álmodik a világ című diák antológiába, tehát nyomtatott formában is megjelent.
Gratulálunk a szép sikerekhez!

 

 

További képek itt>>

 

„Tollbamondás toll nélkül?” online tollbamondásverseny

2022.05.25.

 Az idei évben került először megrendezésre ez a verseny, melyen 4. osztályos tanulók vehettek részt. A nagy nap előtt kétszer volt lehetőség arra, hogy megismerkedjenek a versenyzők az online felülettel, és gyakorolják a gépi diktálás után a gépen történő írást. (Ezen kívül gyakoroltak még a gyerekek olyan alkalmazásban is, ahol időre kellett minél több szót begépelni hibátlanul.) A versenyre április 12-én, délután került sor. Országszerte összesen 40 település 68 iskolájának 316 tanulója vett részt a megmérettetésen. 35 perc állt a tanulók rendelkezésére ahhoz, hogy 18 diktált mondatot begépeljenek és leellenőrizzenek. A tollbamondás-feladat hibátlan megoldásával összesen 176 pontot lehetett elérni, pontegyenlőség esetén a döntő szempont, hogy ki végzett rövidebb idő alatt a feladattal. Az első 15 helyezett részesült oklevélben és könyvjutalomban. Iskolánkból 3 tanuló tette próbára helyesírási tudását ebben az új helyzetben, és a következő eredményt érték el:

 
Farkas Noémi 4.n 9.hely
Bábits Anna 4.n 96. hely
Prekovits Bence 4.nn 175. hely

 
Gratulálunk a szép eredményekhez!

 


További képek itt>>


Munkácsys sikerek a Bendegúz Tudásbajnokság megyei döntőjén

2022.05.24.

 Iskolánk három tanulója is bejutott a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia Tudásakadémia országos döntőjébe. Böröczky András 8.b osztályos tanuló matemetikából, Tremmel Lili 4.nn osztályos tanuló környzetismeretből, Beck Máté 4.nn osztályos tanuló anyanyelv tantárgyból nyerte meg a megyei döntőt és képviselheti iskolánkat a verseny országos döntőjében. Eredményeikhez gratulálunk, a döntőhöz sok sikert kívánunk.

 


További képek itt>>


Torna háziverseny

2022.05.23.

 Két év kihagyás után újra megrendezésre kerülhetett, a már hagyománnyá vált Torna háziversenyünk.  Tornászaink május 19-én ismét nagyszámú nézőközönség előtt mutathatták be gyakorlataikat. 16 lány és 24 fiú lépett szerre iskolánk tornatermében és mutathatta be tudását a szakavatott zsűri előtt. A pontozók összesített pontszámai alapján a következő végeredmény született:

 

I. korcsoport (lány):
1. Bácsi Boróka, 2. Bácsi Fanni, 3. Sági Fanni, 4. Schmidt Mira, 5. Varga Julianna

 

I. korcsoport (fiú):
1. Kun Kristóf, 2. Kincses Izmael, 3. Gergely Sebestyén, 4. Fehér Vince Csongor, 5. Horváth Benedek, 6. Derczó Zoltán, 6. Szabó Ákos, 8. Mayer Noel, 9. Dabosi Álmos, 10. Borbély Gergő

 

II. korcsoport (lány):
1. Bácsi Dóra, 2. Kovács Fruzsina, 3. Nagy Csenge, 4. Klotz Léna, 5. Csörnyi Zselyke, 6. Szabó Anna, 6. Nagy Tamara

 

II. korcsoport (fiú):
1. Németh Ádám, 2. Potháczki Zsombor, 3. Fehér Tamás Csobán, 4. Szaller Noel Nimród, 5. Tima Tamás, 6. Horváth Benett, 7. Péter Ákos, 8. Simon Zalán Simon

 

III-IV. korcsoport (lány):
1.Molnár Cintia, 2. Magyar Hanna, 3. Ihász Bojána, 4. Gőgös Ada

 

III-IV. korcsoport (fiú):
1. Balogh Bertalan, 2. Hübsch Márton, 3. Fekete Gergő, 4. Császár Zsombor, 5. Derczó Gergő

 


További képek itt>>


Szórádi-Tóth Mirkó sikere

2022.05.23.

 Szórádi-Tóth Mirkó 7.N osztályos tanulónk a "Veszprém megye legjobb sportolója 2021" kitüntetést vette át. Gratulálunk!

 

 


« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
ELÉRHETŐSÉG
Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

8500 Pápa, Aradi u. 10-12.
Telefon: 06-89/313-648
Fax: 06-89/324-751www.munkacsy-papa.hu

ESEMÉNYEK
2022. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 

Aktualitások
2022.07.21.
A Generációk Találkozása Egyesület a Magyarság Kicsinagykövete programot az év elején hirdette meg. Az első alkalommal megrendezett verseny célja az volt, hogy a kreatív feladatokon keresztül a 10-12 év...

2022.06.24.
  Ünnepélyes keretek között június 22-én zártuk a 2021/2022-es tanévet. Az ünnepségen a 2. B osztály vidám műsorral köszöntötte a vakációt, majd Ferenczi Kálmán intézményvezető értékelte a tanévet...

2022.06.15.
 Ünnepélyes keretek között búcsúztattuk el 8. évfolyamos diákjainkat. Az év diákja címet Böröczky András Bálint 8. B osztályos tanuló nyerte el, aki emellett a „Kapcsándi Ernő Emlékére a Munkácsys...