Munkácsy Mihály
Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
8500 Pápa, Aradi u. 10.-12.
Telefon: 06-89/313-648

Aktualitások

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »

Nyári Élménytábor Zánkán

2021.07.12.

 Július 4-től, vasárnaptól-július 9-ig, péntekig a 2. b és a 2. nn osztályból 29 kisgyermek táborozott Zánkán. A klasszikus Erzsébet-táboros programok: nyitó és záró ceremóniák, tábortűz mellett sétahajózás, könnyűzenei koncert, kézműves műhely, színjátszás, ismeretterjesztő előadások, sárkányhajózás, néptánc, trambulinozás, Balatoni fürdőzés színesítette a gyerekek vakációs napjait.

 


További képek itt>>


Csodaszarvas napközis tábor

2021.07.07.

 Iskolánk harmadik éve vett részt a nyári EFOP-os „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Programok a Pápai Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben” című projekt keretében megvalósuló napközis táborok megszervezésében. Az első héthez hasonlóan remekül sikerült a második hét is, a 20 kis diák rengeteg élménnyel gazdagodott az öt nap során.

 


További képek itt>>


Megkezdődött a 2. hét is a Munkácsy iskola napközis táborában

2021.06.29.

 Katus Attila remek pedagógiai érzékkel, a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő szinten beszélt a kitartás fontosságáról nemcsak a sport, de az élet számos területén, a küzdeni akarásról, és példákon keresztül modellezte is az elhangzottakat. Alaposan megmozgatta a fáradhatatlan társaságot, és sok dicséretet is osztott a csillogó szemű nebulóknak.

 


További képek itt>>


Erzsébet-tábor

2021.06.28.

 2021. jún. 20-25-ig a 6.n és 7.n osztály 34 tanulója a zánkai Erzsébet-táborban pihente ki a tanév fáradalmait. A csoport érkezését videofilmen is megörökítették: A diákok változatos programokon vettek részt: ismerkedtek a robotikával és a 3D-s nyomtatással, megtanultak segédeszköz nélkül az erdőben tüzet gyújtani, lézerharcoltak, szurkoltak a foci EB-n, új barátságokat kötöttek, sárkányhajóztak, strandoltak…
Fantasztikus élményekkel tértek haza.

 


További képek itt>>


Csodaszarvas tábor iskolánkban

2021.06.23.

 Iskolánk harmadik éve vesz részt a nyári EFOP-os „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Programok a Pápai Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben” című projekt keretében megvalósuló napközis táborok megszervezésében. Idén 20-20 első és második osztályos kisdiákunk vehet részt, két turnusban a rengeteg élményt nyújtó ingyenes napközis táborban. A táborok témája a közlekedés, KRESZ, sport és egészségre nevelés. A projekt keretében minden tanuló tisztasági csomagot kapott. Valamint sportszerek, közlekedéshez kapcsolódó segédanyagok és kézműves tevékenységhez szükséges eszközök is érkeztek iskolánkba. Az első hét folyamán kipróbálhatják a gyerekek a buborékfocit, kedvükre játszhatnak az ugrálóvárban, futsal és aerobic foglalkozásokon vehetnek részt. Ezen kívül gyümölcssalátát is készíthetnek, egy izgalmas interaktív KRESZ foglalkozás is vár rájuk, Dottó városnéző kisvonattal tekinthetik meg városunk nevezetességeit. A hét zárásaként pedig az utolsó napot az egészséges életmód és a sport jegyében a győri Ugriparkban fogják eltölteni táborozóink.

 


További képek itt>>

 


Tanévzáró ünnepély

2021.06.22.

 Ünnepélyes keretek között június 21-én zártuk a 2020/2021-es tanévet. Az ünnepségen a 2.N osztály vidám műsorral köszöntötte a vakációt, majd Ferenczi Kálmán intézményvezető értékelte a tanévet. Legügyesebb diákjaink könyvjutalomban részesültek. A „Kapcsándi Ernő Emlékére a Munkácsys diákokért” Alapítvány díjazottja Böröczky András Bálint 7.B osztályos tanuló lett a természettudományok terén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

 További képek itt>>


Zrínyi Ilona Matematikaverseny

2021.06.22.

 Böröczky András Bálint 7.B osztályos tanuló a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján a 7. évfolyamosok között 3. helyezést ért el, ezzel iskolánk legeredményesebb versenyzője lett. Az országos döntőn 35. helyen végzett. Könyvjutalmakat és érmet vehetett át a kiváló teljesítményért. Gratulálunk Andrásnak és felkészítő tanárainak!

 

  


Óriási siker a Kinder Joy of moving programban

2021.06.22.

 Az idei tanévben a 3.n osztályosok vehettek részt a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme elnevezésű programsorozatban. A gyerkőcök Németh Miklós tanító vezetésével 12 héten át teljesítették a mozgásos ügyességi feladatokat, melyben három forduló 6 feladatát online formában kellett csapatunknak, az „Ügyes méheknek” megoldaniuk. Lelkes kis osztályunk az ötletes feladatmegoldásokért a „Legkreatívabb csapat” különdíját nyerte el az ország 64 iskoláját megmozgató versenyben. A 8 héten keresztül tartó, szintén rengeteg kreativitást igénylő pontgyűjtő verseny során pedig iskolánk csapata a maximális 100 pontot szerezte meg, amelyet értékes sportszerekre válthatott be az év végén.
Gratulálunk a csapatnak és felkészítőjüknek!

 


További képek itt>>

 


Országos sikerek

2021.06.18.

 A Tudásbajnokság országos döntőjében Tremmel Lili 3.nn osztályos tanuló környezetismeret tantárgyból, Tálos Dániel 1.b osztályos tanuló matematika tantárgyból első helyezést ért el. Gratulálunk az eredményeikhez!

 


Városi jó tanuló díjátadó ünnepség

2021.06.17.

 A Munkácsyból két tanulót és felkészítőiket hívták meg az önkormányzat által szervezett Jó tanuló díjátadó ünnepségre. A matematika versenyeken nyújtott kimagasló teljesítményéért Böröczky András Bálint 7.b osztályos tanuló vehetett át elismerést, felkészítője Stoffer Anita. A 8.n osztályos Hauber Frida pedig a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen elért országos eredményével érdemelte ki a megtiszteltetést, felkészítője Rozgonyiné Csepregi Annamária. Gratulálunk az elismeréshez!

 

 


A 8. évfolyam ballagása

2021.06.16.

 Ünnepélyes keretek között búcsúztattuk el 8. évfolyamos diákjainkat. Az év diákja címet Hauber Frida 8. N osztályos tanuló nyerte el. Az év sportolója címet Hauser Máté és Balogh Áron Krisztián érdemelték ki a 8.A osztályból. A német nyelv és irodalom és német népismeret tantárgyakból a 8 év során nyújtott kimagasló teljesítményéért Hauber Frida, Biró Róbert Botond és Nagy Botond kapott elismerő oklevelet és könyvjutalmat. Gratulálunk!

 

 

További képek itt>>


Változatos programok a tanév végén

2021.06.16.

 A 2. nn osztályosok június 11-én, pénteken a pályaorientációs nap keretében szülői meghívást kaptak az Óceán Fürdőszoba Szalonba , a Gáz-Centrumba, valamint az AREC sóbarlangba és a Marton fagyizóba.
Június 14-én, hétfőn kisvasúttal Tapolcafőre utaztak, ahol a Pápai Vízmű laboratóriumi dolgozója tartott előadást a víz fontosságáról, felhasználásáról. A Tanösvényen tett kellemes séta utána a játszótér játékait próbálták ki a gyerekek, majd megtekintették a falumúzeumot is.

 


További képek itt>>

 


Vuk nyomában

2021.06.14.

 Az 1.n osztályosok a Jókai Mór Városi Könyvtárban jártak, ahol a Fekete István vándorkiállításon egy rendhagyó olvasás órán, játékos formában ismerkedhettek meg Vukkal és az író további hőseivel.

 


További képek itt>>

 

 

A legjobb alkotásokat díjazták

2021.06.15.

 A Pápai Víz-és Csatornamű Zrt. 2020. és 2021. évben a Víz világnapjára hirdetett rajz-, fotó- és tanulmány pályázat díjazottjai:

 

Alsó tagozat:
Stenger Liza Bíborka (2. n) 3. helyezett (2020.)
Kulcsár Lia (2.nn) különdíj (2020.)
Veidinger Nóra Kata (2.n) különdíj (2021.)
Koller Katalin (2.nn) 2. helyezett (2021.)

 

Felső tagozat:
Nagy László (6.n) 2. helyezett (2021.)
Derczó Bence (6.n) 2. helyezett (2021.)
Végh Zsófia (6.b) 3. helyezett (2021.)
Pintér Dániel (7.b) 1. helyezett (2021.)
Piller Mátyás (7.b) különdíj (2021.)
Csatári Bence (7.n) különdíj (2021.)
Domján Botond (8.n) különdíj (2021.)
Hauser Máté (8.a) 3. helyezett (2021.)

 

Emléklapot kaptak:
Simon Norbert Ádám (2.n)
Nagy Csenge (2.nn)
Nagy Tamara (2.nn)
Szili Petra (2.nn)
Szaller Noel Nimród (2.nn)
Baranyai Fruzsina (3.n)
Bábits Luca (4.n)
Albert Anna (7.n)

 

  


Kirándulás a győri Állatkertbe

2021.06.15.

 2021. június 10-én az 1. b és 2. n osztály a győri Állatkertbe kirándult. Tartalmas, élményekben gazdag napot töltöttünk az Állatkert területén. A gyerekeket ámulatba ejtették a fehér tigrisek, pingvinek, zsiráfok. Dámvadak, pöttyös szarvasok között sétálhattunk, gyűrűsfarkú makik ugráltak fejünk fölött. Sok információval gazdagodva tértünk haza. Az első együtt töltött osztálykirándulás eseményeit a gyerekek örömmel mesélték otthon szüleiknek.

 


További képek itt>>


Óriási siker a Kalmár László Matematikaversenyen

2021.06.10.

 Böröczky András Bálint 7.b osztályos tanuló a Kalmár László Matematikaverseny megyei döntőjén 2. lett, az országos összesítésben pedig a 12. helyet sikerült megszereznie! Gratulálunk ezekhez a szép eredményekhez!

 


Bátaszéki Matematikaverseny országos végeredménye

2021.06.10.

 Böröczky András Bálint 7.b osztályos tanuló a több fordulóból álló Bátaszéki Matematikaverseny országos döntőjén az előkelő 7. helyet szerezte meg. Szívből gratulálunk!

 

   


Tanár-diák labdarúgó mérkőzés

2021.06.09.

 A vírushelyzet miatt tavaly ugyan elmaradt, de idén már ismét, ötödszörre is megrendezésre kerülhetett a tanár-diák kispályás focimérkőzés. A jó hangulatú találkozó végeredménye ezúttal 9-4 lett a nyolcadikos fiúk javára.

 


További képek itt>>


Rendőrségi rajzpályázat eredményhirdetése

2021.06.08.

 Az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága rajzpályázatot hirdetett „ÍGY KÖZLEKEDTEK TI!” címmel. A rajzokon a biztonságos, szabályos közlekedést kellett megjeleníteni a gyerekeknek.

 

Díjazottak:

 
Alsó tagozat
1. helyezett: Ékes Virág 2. nn
2. helyezett: Nagy Tamara 2. nn
3. helyezett: Szászi Hanna 2. nn

 
Felső tagozat
1. helyezett: Böröczky András 7. b
2. helyezett: Komláthi Barbara 5. b
3. helyezett: Somogyi Hanna 5. b

 
A legtöbb rajzot beküldő 2. nn osztálykülön jutalomban részesült.

 
Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

 

További képek itt>>


Díjazott pedagógusaink

2021.06.08.

 Pedagógusnap alkalmával Egyházi Andrea, a Pápai Tankerület igazgatója köszöntötte tantestületünket. Tóthné Nagy Juditnak kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Dicséretet adott át. Peng Gyula biológia-földrajz szakos, és Tóthné Nagy Judit matematika-kémia szakos kollégák nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kaptak.

Szeretettel gratulálunk díjazottjainknak!

 

 

További képek itt>>


« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... utolsó »
ELÉRHETŐSÉG
Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

8500 Pápa, Aradi u. 10-12.
Telefon: 06-89/313-648
Fax: 06-89/324-751www.munkacsy-papa.hu

ESEMÉNYEK
2021. július
H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 

Aktualitások
2021.07.12.
 Július 4-től, vasárnaptól-július 9-ig, péntekig a 2. b és a 2. nn osztályból 29 kisgyermek táborozott Zánkán. A klasszikus Erzsébet-táboros programok: nyitó és záró ceremóniák, tábortűz mellett...

2021.07.07.
 Iskolánk harmadik éve vett részt a nyári EFOP-os „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Programok a Pápai Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben” című projekt keretében megvalósuló napközis...

2021.06.29.
 Katus Attila remek pedagógiai érzékkel, a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő szinten beszélt a kitartás fontosságáról nemcsak a sport, de az élet számos területén, a küzdeni akarásról, és...