Munkácsy Mihály
Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
8500 Pápa, Aradi u. 10.-12.
Telefon: 06-89/313-648

Ovisuli 2019Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi
Nyelvoktató Általános Iskola

 

Pápa, Aradi u. 10-12.

Intézményvezető: Ferenczi Kálmán

Tel: 89/313-648 Fax: 89/324-751
Honlap: www.munkacsy-papa.hu

E-mail: munkacsy@papaitk.hu


OVISULI foglalkozások!

 

2019. március 27-én (szerda) 16:30

(Mesedramatizálás és kézműves foglalkozás a tavasz jegyében.)


2019. április 3-án (szerda) 16:30

(Interaktív matematika és játékos mozgás a tornateremben.)


2019. április 8-án (hétfő)

bemutató órák az 1-2. órában 8:00 órától a leendő tanítókkal


2019. április 10-én 10:00 óra

”OVIKUPA” játékos sportverseny a körzetes és környékbeli óvodák nagycsoportosainak meghívásával


2019. augusztus 28-án 17:00 óra

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET az első osztályokban
 


TÁJÉKOZTATÓ PLAKÁT AZ
ÓVODÁKBAN!

 

Iskolánk Pápa kertvárosában 19 tanulócsoporttal, 9 alsós napközis csoporttal és 4 felsős tanulószobával működik. A 485 tanulót 44 pedagógus tanítja. Tanulóink szellemi és fizikai fejlődését segíti az oktatástechnikai eszközökkel gazdagon felszerelt, megújult iskolaépületünk, amit 2011 decemberében vettünk birtokba. A kor követelményeinek megfelelően informatikatermek, nyelvi laborok, előadótermek, könyvtár és aula áll a tanítványaink rendelkezésére.

 A 16 interaktív táblát és a csaknem 40 notebookot szívesen és gyakran használják tanulóink és nevelőink a napi oktató munka során.
A tanulási nehézségekkel küzdő tanulók számára fejlesztő foglalkozásokat szervezünk. A felújítás és különböző pályázatok keretében az eszközállományunk bővült és újszerű tanulásszervezési eljárásokat vezettünk be. A kompetenciaalapú oktatási szemlélet keretében alkalmazzuk a kooperatív tanulási technikákat, a projektmódszert, témaheteket szervezünk.
 Az alsó tagozaton minden osztály számára napközit, a felsőben tanulószobát, igény szerint menzát biztosítunk.
 Szakköreink változatosak, szín-vonalasak. A matematika, német néptánc, csengettyű, furulya, angol, Zumba, klasszikus és modern kórus, informatika, természetvédelmi, fotó-videó, kézműves és rajz szakkörök, nyelvi fakultáció mellett sportszakkörök és tömegsport foglalkozások várják a gyerekeket.
 Évenkénti váltásban színházi bemutatót, illetve tornaünnepélyt szervezünk. Tanulóinknak minden évben Erzsébet és EFOP-táborokban, illetve a „Határtalanul!” programban van lehetőségük részt venni.


Nevelési elveink:


- Legyen a tanulóinknak megfelelő természet- és környezetvédelmi szemléletük.
- Sajátítsák el az egészséges életmód alapvető ismereteit.
- Társas kapcsolataikat az együttműködés, a segítőkészség, egymás problémáinak meghallgatása, megértése jellemezze.
- A durva, agresszív magatartás visszaszorítása, a helyes erkölcsi normák elsajátíttatása.

 

Oktatási elveink:

 
- Szilárd alapismeretek kialakítása az alsó tagozaton, olyan szinten, amire bátran építkezhet a felső tagozat, illetve a középiskola. Különös tekintettel a biztos számolási készségre, a megfelelő szövegértéssel történő olvasásra.
- A felsőben tovább erősítjük és fejlesztjük az alapkészségeket, főként a helyesírást, szövegértést, számolást, logikai gondolkodást.


A német nemzetiségi képzés

 

Iskolánkban 2000 óta működik felmenő rendszerrel német nemzetiségi osztály. Nyelvoktató programunkat azoknak kínáljuk, akik első osztálytól kezdve heti 6 órában szeretnék tanulni a német nyelvet és megismerni a nyelvet beszélők történelmét, kultúráját. Az 1. osztályban a nyelvi tartalmak figyelemfelkeltő átadásával próbáljuk megszerettetni tanulóinkkal a német nyelvet. A későbbi évfolyamokban pedig célunk a nyelvi ismeretek praktikus használhatóságának biztosítása. A német nemzetiségi osztályunkba azokat az iskolaérett gyerekeket várjuk, akik olyan képességekkel rendelkeznek, hogy a nyelvtanulás miatt velük szemben támasztott magasabb követelmények sem jelentenek megterhelést számukra.


Iskolaváró rendezvényeinkkel az óvoda és az iskola közötti átmenetet szeretnénk megkönnyíteni gyermek, szülő, tanító számára egyaránt!


Nehéz döntés előtt állnak, ehhez szeretnénk segítséget nyújtani iskolánk bemutatásával!

 

Általános képzés

 

 Az általános képzésben résztvevő kisdiákok ugyanakkora óraszámban tanulják az egyes tantárgyakat, mint a másik két osztályban. Nekik tanórán kívüli tevékenységként kínáljuk azokat a tevékenységeket, amelyek színesítik iskolánk képzési palettáját.
 Itt várjuk azokat a gyerekeket, akiknek van türelmük a feladatokhoz, de a kötelező feladattal járó többletórákon nem szeretnének tanóra keretében részt venni.

 

Emelt óraszámú matematikaoktatás

 

 A 2013/14. tanévtől indítottuk útjára az emelt óraszámú matematikatanítást az 1-4 évfolyamon, amit 5. osztálytól az emeltszintű matematikaoktatás követ. Alsóban a gyerekek szorobánnal tanulnak számolni, ami rendkívüli módon felgyorsítja és egyszerűvé teszi a fejszámolást. Fegyelemre, precizitásra nevel, ami megmutatkozik más területen is (íráskép, finommotoros mozgás, fegyelem, gyakorlatias szemlélet, logika). A szorobán mellett kiemelt szerepet kap a sudoku, a sakk és más logikai játékok megismertetése is.
 A felső tagozatosoknak pedig mélyebb szinten van lehetőségük a tananyag elsajátítására.


Kiemelt helyen a testnevelés

 

 Célunk a tanulók fizikai állóképességének, egészséges testi fejlődésének biztosítása, erőnlétének fokozása. Belső igény kialakítása arra, hogy a rendszeres testmozgás a napi elfoglaltság részévé váljon. A mindennapi testnevelés keretében heti öt órában tanítjuk a testnevelést, amihez délutáni tömegsport foglalkozás, edzés társul. Lehetőségünk van az úszás alapszintű elsajátíttatására is, ebben a termálfürdő közelsége nagy előnyt jelent számunkra.
 Terveink között szerepel, hogy a testnevelés tanításunkat a jövőben színesítjük azáltal, hogy a küzdősportok alapvető mozgásainak oktatását is bevezetjük. Így tanítványaink számára a JUDO fortélyainak megismerésére is lehetőséget tudunk biztosítani.
 Minden alkalmat megragadunk, hogy tanulóinkat a legszélesebb körben versenyeztessük. Tornászaink, úszóink, atlétáink sikeresen szerepelnek a diákolimpiai versenyeken. Labdarúgóink a városi egyesületek igazolt sportolói. Meggyőződésünk, hogy a tanulás és a sport jó szervezéssel megfér egymás mellett, sőt kiegészíti egymást.
ELÉRHETŐSÉG
Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

8500 Pápa, Aradi u. 10-12.
Telefon: 06-89/313-648
Fax: 06-89/324-751www.munkacsy-papa.hu

ESEMÉNYEK
2020. január
H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 

Aktualitások
2020.01.22.
 A Himnusz születésnapján zenés, verses összeállítással ünnepeltük a magyar kultúra napját.   A videó ide kattintva megtekinthető.   További képek itt>>

2020.01.21.
 Január 21-én délután zajlott iskolánkban a Varga Tamás Matematikaverseny megyei fordulója. A decemberi első fordulóból 7 pápai diák jutott tovább. Ők mérték össze most a tudásukat. Közülük 2 fő 8...

2020.01.20.
 2020.jan.17-én másodszor is birtokba vették a jégpályát az 1.b és a 2.nn osztályos tanulók. Mindenki nagyon jól érezte magát.   További képek itt>>