Munkácsy Mihály
Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
8500 Pápa, Aradi u. 10.-12.
Telefon: 06-89/313-648

Ovisuli 2021 - Beiskolázás 2021/2022-es tanévre

Iránytű az iskolaválasztáshoz a 2021/2022-es tanévre

(A megnyitáshoz kattintson ide vagy a képre.)

 

 


Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi
Nyelvoktató Általános Iskola

 

Pápa, Aradi u. 10-12.

Intézményvezető: Ferenczi Kálmán

Tel: 89/313-648 Fax: 89/324-751
Honlap: www.munkacsy-papa.hu

E-mail: munkacsy@papaitk.hu

 

 

Iskolánk Pápa kertvárosában 19 tanulócsoporttal, 10 alsós napközis csoporttal és 3 felsős tanulószobai csoporttal működik. Tanulóink szellemi és fizikai fejlődését segíti az oktatástechnikai eszközökkel gazdagon felszerelt, megújult iskolaépületünk. A kor követelményeinek megfelelően informatikatermek, nyelvi laborok, előadótermek, könyvtár és aula áll a tanítványaink rendelkezésére.

 

A felújítás és a TÁMOP program keretében az eszközállományunk bővült és újszerű tanulásszervezési eljárásokat vezettünk be. A kompetencia alapú oktatási szemlélet keretében alkalmazzuk a kooperatív tanulási technikákat, a projektmódszert, évente 5 alkalommal témaheteket szervezünk. A tanulási nehézségekkel küzdő tanulók számára fejlesztő foglalkozásokat szervezünk. Az alsó tagozaton minden osztály számára délután napközit, a felsőben tanulószobát, igény szerint menzát biztosítunk.

 
Szakköreink változatosak, színvonalasak. A matematika, csengettyű, furulya, zumba, színjátszó, zenekar, énekkar, természetvédelmi, fotó-videó, kézműves és rajz szakkörök, nyelvi fakultáció (választható angol) mellett sportszakkörök és tömegsport foglalkozások várják a gyerekeket.

 
Német nemzetiségi képzés

 
Nyelvoktató programunkat azoknak kínáljuk, akik első osztálytól kezdve heti 6 órában szeretnék tanulni a német nyelvet és megismerni a nyelvet beszélők történelmét, kultúráját. Célunk a nyelvi ismeretek praktikus használhatóságának biztosítása. A német nemzetiségi osztályunkba azokat az iskolaérett gyerekeket várjuk, akik olyan képességekkel rendelkeznek, hogy a nyelvtanulás miatt velük szemben támasztott magasabb követelmények sem jelentenek megterhelést számukra.

 
Emelt óraszámú matematika oktatás

 
Alsóban a gyerekek szorobánnal tanulnak számolni, ami rendkívüli módon felgyorsítja és egyszerűvé teszi a fejszámolást. Fegyelemre, precizitásra nevel, ami megmutatkozik más területen is (íráskép, finommotoros mozgás, fegyelem, gyakorlatias szemlélet, logika). A szorobán mellett kiemelt szerepet kap a sudoku, a sakk és más logikai játékok megismertetése is. A felső tagozatosoknál az emelt szint a tananyag mélyebb elsajátítására biztosít lehetőséget.


Általános képzés


Az általános képzésben résztvevő kisdiákok ugyanannyi óraszámban tanulják az egyes tantárgyakat, mint a másik két osztályban. Nekik tanórán kívüli tevékenységként kínáljuk elsősorban az angol szakkört, illetve azokat a tevékenységeket, amelyek délután színesítik iskolánk képzési palettáját.

 
Kiemelt helyen a testnevelés


Célunk a tanulók fizikai állóképességének, egészséges testi fejlődésének biztosítása, erőnlétének fokozása. A mindennapi testnevelés keretében heti öt órában tanítjuk a testnevelést, amihez délutáni tömegsport foglalkozás, edzés társul. Lehetőségünk van az úszás alapszintű elsajátíttatására is, ebben a termálfürdő közelsége óriási előnyt jelent számunkra. Tervezzük, hogy a küzdősportok alapvető mozgásainak oktatását is bevezetjük. Így tanítványaink számára a JUDO fortélyainak megismerésére is lehetőséget tudunk biztosítani. Tanulóinkat minden sportágban a legszélesebb körben versenyeztetjük. Tornászaink, úszóink, atlétáink sikeresen szerepelnek a diákolimpiai megmérettetéseken. Meggyőződésünk, hogy a tanulás és a sport jó szervezéssel megfér egymás mellett, sőt kiegészíti egymást.
ELÉRHETŐSÉG
Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

8500 Pápa, Aradi u. 10-12.
Telefon: 06-89/313-648
Fax: 06-89/324-751www.munkacsy-papa.hu

ESEMÉNYEK
2020. december
H K Sz Cs P Sz V
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 

Aktualitások
2020.11.27.
 November 26-án ajándékozták meg a 8.n osztály tanulói a német nemzetiségi tagozatunk első osztályosait. A hagyományosnak számító „Schultütéket” kis műsor keretén belül kapták meg a tanulók...

2020.11.12.
 Ez a hét a Márton nap jegyében telt. A tanulók megismerkedtek Szent Márton életével, a Márton naphoz fűződő népszokásokkal. Libáról szóló dalokat énekeltek, népi játékokat játszottak és kézműves...

2020.11.09.
 Szent Márton legendájának megismerésével indult november 9-én, hétfőn a 2. évfolyamosok „MÁRTON LÚDJA” projektje. A hét folyamán a tanítási órákon, délutánonként libás feladatok, kézműves...