Munkácsy Mihály
Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
8500 Pápa, Aradi u. 10.-12.
Telefon: 06-89/313-648

Aktualitások

Óriási siker a TITOK Országos Német nyelvi levelező csapatversenyen

2021.06.04.

 Hat sikeresen teljesített levelezős forduló után a TITOK országos német nyelvi levelező csapatversenyen iskolánk 3.n osztályából 2 csapat 8 tanulója II. helyezést ért el.


Fiúk csapatneve: Basketball Jungs, melynek résztvevői:

Gulyás Ábel Botond, Győrffy Máté, Horváth Ádám és Lakos Kristóf.

 

Lányok csapatneve: TIKTOK Mädchen, melynek résztvevői:

Bábits Anna, Baranyai Fruzsina, Fábián Boglárka és Farkas Noémi.

 
Felkészítő tanár: Bella Nikolett

 
Szívből gratulálunk az eredményekhez, sok sikert kívánunk a versenyzőknek és felkészítő tanáruknak!

 

 


Német nemzetiségi házi vizsga

2021.06.04.

 A német nemzetiségi osztályok végzős tanulói minden év végén számot adnak a nyolc év alatt iskolánkban megszerzett német nyelvi tudásukról. Ez így történt idén is. Az írásbeli vizsgán egy 100 pontos feladatlapot töltöttek ki, amelyben nyelvtani tudásukra, olvasás és hallásértésükre irányultak a feladatok. A szóbeli vizsgán beszédkészségüket mértük. Összesen 15 témából készültek. A vizsgán egy témáról és egy képről fejtették ki a megtanultakat, illetve folytattak beszélgetést a vizsgáztatókkal. Valamennyi 8.n osztályos tanuló sikeresen teljesítette az írásbeli és szóbeli vizsga követelményeit.

 


További képek itt>>


Vándorkiállításon a 2. nn osztály

2021.05.25.

 A Jókai Mór Városi Könyvtárban „Titkos kalendárium” címmel Fekete Istvánról összeállított vándorkiállítást tekintették meg a 2. nn osztályosok. Az interaktív tárlaton könyvek, tablók, egyedi tárgyak, bábok, idézetek, sok-sok játék, diafilm vetítés kalauzolta a gyerekeket az író természettel harmonizáló világába.

 


Fotó: Pintér Ádám

További képek itt>>


Sikerek a Tudásbajnokság megyei döntőjén

2021.05.21.

 Hat sikeresen teljesített levelezős forduló után a Tudásbajnokság megyei döntőjében iskolánk három tanulója ért el kiemelkedő eredményt. Tálos Dániel 1.B osztályos tanuló matematika tantárgyból 1. helyezett lett, ugyancsak 1. helyen végzett Tremmel Lili környezetismeretből a 3.NN osztályból. Böröczky András Bálint 7.B osztályos tanuló matematikából ért el 2. helyezést. Az első helyen végzett tanulók bejutottak az országos döntőbe. Minden versenyzőnek és felkészítőiknek gratulálunk!

 


További képek itt>>


Pápai-járási Nagy László szavalóverseny

2021.05.19.

 A Tarczy Lajos Általános Iskola által szervezett pápai-járási Nagy László szavalóverseny az idén rendhagyó módon zajlott a járványhelyzet miatt. Az évfolyamok legjobbjainak szavalatáról videófelvételt küldtünk, a zsűri a felvételek megtekintése után döntött a helyezettekről.

 
Eredmények:

 
1. helyezést értek el:
Nagy Tamara 2.NN osztály
Nagy Kamilla 4.N osztály
Gőgös Ada 5.N osztály

 
2. helyezést értek el:
Nagy László 6.N osztály
Fejes Lili 7.N osztály

 
3. helyezést értek el:
Varga Julianna 1.N osztály
Kulcsár Lia 3.NN osztály

 
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

 


További képek itt>>

 


Középpontban a természet

2021.05.14.

 Alsósaink május 10-én ünnepelték a Madarak és fák napját. Szebbnél szebb és ötletesebb munkák születtek, melyeket a tantermekben és az aulában is megcsodálhattunk.

Az első évfolyamosok pedig a hét folyamán a május 15-ei Állat -és növényszeretet napjára készültek. A tanórákon és a napköziben kézműves tevékenységgel összekötött feladatokkal, változatos formában ismerekedtek a természet élővilágával.

 


További képek itt>>

 

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

2021.05.14.

 2021. május 12-én került megrendezésre a nagy múltra visszatekintő Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulója. Iskolánkból negyediktől nyolcadikig minden évfolyam képviseltette magát ezen a megmérettetésen. Kíváncsian várjuk az eredményeket!

 

 

 

Bátaszéki Matematikaverseny döntő

2021.05.14.

 Böröczky András Bálint 7.b osztályos tanulónk bejutott a Bátaszéki Matematikaverseny döntő fordulójába, melyet 2021. május 11-én írt meg minden diák a saját iskolájában. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy idáig eljutott, és szurkolunk, hogy minél szebb eredményt érjen el!

 


Simonyi Zsigmond helyesírási verseny

2021.05.11.

 A Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny eredményhirdetésére a felső tagozatos diákok jelenléti oktatásba való visszatérése után került sor. Az 1. fordulóban részt vevő tanulók emléklapot, az évfolyam legjobbjai oklevelet kaptak. Négy tanuló jutott tovább a 2. fordulóba: Sebesi Zsófia 5.N, Fejes Lili 7.N, Böröczky András Bálint 7.B és Hauber Frida 8.N osztályos tanulók. Mindannyian nagyon szép eredményt értek el, Hauber Frida volt a legeredményesebb, aki 3. lett a korcsoportjában. Gratulálunk a versenyzőknek!

 


További képek itt>>


Böröczky András Bálint hatalmas sikere a Bonifert Matematikaversenyen

2021.04.28.

 Böröczky András Bálint 7.b osztályos tanuló a Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny 4 fordulós levelezős szakaszát hatalmas fölénnyel megnyerte. Szívből gratulálunk ehhez az fantasztikus eredményhez, és további sok sikert kívánunk!

 

 

Alsós szavalóverseny eredményhirdetése 2021

2021.04.27.

A márciusban megszervezett iskolai szavalóverseny ünnepélyes eredményhirdetésének díjazottjai:

 
Arany minősítés:
Varga Júlianna 1.n
Nagy Tamara 2.nn
Kulcsár Lia 3.nn
Nagy Kamilla 4.n

 

Ezüst minősítés:
Horváth Dzsesszika Lara 1.a
Csörnyi Zselyke 2.n
Bábits Anna 3.n
Bácsi Dóra 4.b

 

Bronz minősítés:
Filipkó Marcell 1.b
Kádár Patrícia 2.b
Nagy Noel 3.b

 
Gratulálunk minden résztvevőnek!
Az online szervezett városi szavalóversenyen az arany minősítést szerzett tanulók képviselik iskolánkat. Sok sikert kívánunk a videós megmérettetésen is!

 


További képek itt>>


Kalmár László Országos Matematikaverseny megyei fordulója

2021.04.24.

 Böröczky András Bálint 7.b osztályos tanuló a Kalmár László Országos Matematikaversenyen is megmérettette magát. A megyei fordulót 2021. április 23-án írta meg az iskolában, eredmény május 10-én várható. Nagyon szurkolunk neki!

 


Virágültetés a Föld napján

2021.04.23.

 Április 22. a Föld napja. Ezen a napon még nagyobb figyelmet fordítunk a környezetünk megóvására, szépítésére.
Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a 2. nn osztály. A gyerekek tavaszi virágokat ültettek az iskola udvarán, amit majd folyamatosan gondoznak, locsolnak.

 


További képek itt>>

 


Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny DÖNTŐ

2021.04.23.

 Iskolánkból Császár Júlia 6.n, és Böröczky András Bálint 7.b osztályos tanulónak is sikerült bekerülni a Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny döntőjébe. A 4 levelezős forduló pontszámai alapján a legjobbak kaptak meghívást az utolsó megmérettetésre, így már most hatalmas gratuláció jár mindkettőjüknek. Nagyon szurkolunk, hogy a döntőn is szép eredményt érjenek el!

 

  


Nagy László különdíja a nemzetközi rajpályázaton

2021.04.13.

 A Bakonyi Csillagászati Egyesület A világűr felfedezői címmel hirdetett rajzpályázatán Nagy László, iskolánk 6.N osztályos tanulója különdíjban részesült a felső tagozatos korosztályban. László színes ceruzával készített rajzán a Mars-bázis körül folyó munkát mutatta be. Gratulálunk az alkotáshoz!

 


Munkácsy-s sikerek a Megyei Matematikaversenyen

2021.04.09.

 Iskolánkból 7 tanulónak is sikerült bekerülni a Megyei Matematikaverseny döntőjébe, ami már önmagában hatalmas büszkeség. A tavaszi szünetben nyilvánosságra hozták a döntő végeredményét:

 

5. évfolyam:
Komláthi Barbara 7. helyezés (felkészítő: Stoffer Anita)

 

6. évfolyam:
Császár Júlia 3. helyezés (felkészítő: Tóthné Nagy Judit)
Komláthi Melani 6. helyezés (felkészítő: Stoffer Anita)

 

7. évfolyam:
Böröczky András Bálint 5. helyezés (felkészítő: Stoffer Anita, Dr. Spissich László)

 

8. évfolyam:
Hauber Frida 5. helyezés (felkészítő: Tóthné Nagy Judit)
Komláthi Tifani 7. helyezés (felkészítő: Tóthné Nagy Judit)

 

Gratulálunk a szép eredményekhez!


Óriási siker a Varga Tamás Országos Matematikaversenyen

2021.03.29.

 Böröczky András Bálint 7.b osztályos tanuló az igen nehéz XXXI. Varga Tamás Országos Matematikaverseny Veszprém megyei fordulójának 1. helyezettje lett, az országos rangsorban pedig az előkelő 25. helyet szerezte meg. Szívből gratulálunk ehhez a hatalmas eredményhez!

 


Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján

2021.03.15.

Az idén nem tudunk sajnos az iskolában együtt ünnepelni. A tavalyi tanévben összeállított zenés-irodalmi műsorral emlékezünk 1848. március 15-e eseményeire, hőseire.

 https://www.youtube.com/watch?v=vc3p299sY3Q&feature=youtu.be

 


"Pénz7"

2021.03.08.

 Iskolánk 8. évfolyama az idei tanévben is csatlakozott az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló „PÉNZ7” kezdeményezéshez, amely március 1-5. között került lebonyolításra. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. A járványhelyzet sajnos szűkítette a lehetőségeinket, de lelkes és felkészült pedagógusaink révén osztálykeretben, az iskolai falai között tartalmas és hasznos ismeretekkel gazdagodhattak tanulóink.

 


További képek itt>>


Szavalóverseny 2021

2021.03.05.

Az idei tanévben kicsit máshogyan, de megszerveztük iskolánk alsó tagozatán a szavalóversenyt. Első körben az osztályokban kellett kiválasztani a legügyesebb versmondókat. Ezután három tanítóból álló zsűri hallgatta meg a döntőbe jutott diákokat, akik a vírushelyzet miatt csupán a zsűrinek adhatták elő szavalatukat. Szép, magabiztos előadásokat hallhattunk! (Reméljük, hogy jövőre már a megszokott rend szerint tudjuk megszervezni versenyeinket!)
Ünnepélyes eredményhirdetés: tavaszi szünet után.


Eredmények:

 
Arany minősítés:

Varga Júlianna 1.n
Nagy Tamara 2.nn
Kulcsár Lia 3.nn
Nagy Kamilla 4.n


Ezüst minősítés:

Horváth Dzsesszika Lara 1.a
Csörnyi Zselyke 2.n
Bábits Anna 3.n
Bácsi Dóra 4.b


Bronz minősítés:

Filipkó Marcell 1.b
Kádár Patrícia 2.b
Nagy Noel 3.b

 


További képek itt>>

 


ELÉRHETŐSÉG
Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

8500 Pápa, Aradi u. 10-12.
Telefon: 06-89/313-648
Fax: 06-89/324-751www.munkacsy-papa.hu

ESEMÉNYEK
2021. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 

Aktualitások
2021.09.24.
Szeptember 23-án, csütörtökön sportvetélkedőn vett részt a 7.N osztály az új Sportcentrumban. Kiváló cspaptépítő tréning volt a versenyzés és az új atlétikai sportok megismerése, kipróbálása. Legjobban...

2021.09.24.
Szept. 23-án a Biztonság hete alkalmából a Pápai Rendőrkapitányság szervezésében "Zanzafix születésnapja " című mesejátékot nézték meg a JMSZK színháztermében az elsősök. A mesés történetben több közlekedési...

2021.09.21.
 2021.szeptember 20-24-ig kerül sor a 8.n osztály tavaly elmaradt Zweiglein - projektjére. Szeptember 20-án Pilter-Tóth Katalin volt a vendégünk, aki Döbrönte történelmével és saját családja történetével...