Munkácsy Mihály
Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
8500 Pápa, Aradi u. 10.-12.
Telefon: 06-89/313-648

Aktualitások

Szülők-nevelők bálja

2013.01.29.

Az idei tanévben is nagy sikert aratott a szülők és nevelők közös bálja. A megnyitó műsorban, a 6. n osztály molnártáncát követően Piller Károly vállalt szerepet. A bált hagyományosan a 8. osztályosok keringőjével nyitottuk meg.


Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Hócsatán a 2. a osztályosok

2013.01.21.

A Várkertben első alkalommal megszervezett vidám hógolyózáson a 2.a osztályosok is nagy lelkesedéssel vettek részt. Az eseményről nemcsak a helyi média, hanem még a TV 2 hírműsora is beszámolt. Ha jövőre lesz folytatása, ismét ott leszünk!


Video:www.youtube.com/watch
                                 Képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php


Félévi bizonyítványosztás

2013.01.18.

Január 18-án került sor a félévi értesítők kiosztására. A kitűnő tanulmányi eredményt elért tanulókat büszkeséggel töltötte el, hogy a rövid értékelést követően iskolánk igazgatójától vehették át bizonyítványaikat. Gratulálunk az 52 tanulónknak, akik követendő példaként állhattak társaik elé.

 
  Képek:
www.munkacsy-papa.hu/index.php

 

 

alsós

 

Böröczky Veronika 1.a-t

 

Császár Luca 1. a-t

 

Áldozó Rebeka 1.n

 

Bezzeg Dániel 1.n

 

Császár Tamás 1.n

 

Csillak Viktória 1.n

 

Gyenes Emese 1.n

 

Szautner Péter 1.n

 

Szautner Flóra 1.n

 

Meiczinger Elizabet 2.a

 

Milinszki Emma 2.t

 

Polgár Adrien 3.a

 

Porga Dávid 3.a

 

Farkas Roxana 3.a

 

Lőke Eszter 3.n

 

Matting Eszter 3.n

 

Tóth Bálint 3.n

 

Váczy Dorottya 3.n

 

Mógor Zsófia 3.t

 

Németh Zsófia 4.a

 

Cserkuti Sándor 4.n

 

Juhász Réka 4.n

 

Kőszegi András 4.n

 

Köteles Zsófia 4.n

 

Pop Nadin 4.n

 

Tibold Eszter 4.n

 

Svecz Boldizsár 4.t

 

felsős

 

Áldozó Botond 5.n

 

Sztupák László 5.n

 

Horváth Gergely 5.n

 

Kálmán Kitti 5.t

 

Hajdu Boglárka 6.n

 

Horváth Bálint 6.n

 

Molnár Blanka 6.n

 

Nagy Luca 6.n

 

Nagy Réka 6.n

 

Németh Kinga 6.n

 

Nyilas Gyöngyvér 6.n

 

Piller Ádám 6.n

 

Sztupák Laura 6.n

 

Takács Eszter 6.n

 

Tibold Márton 7.n

 

Hende Olivér 7.n

 

Pődör Patrícia 7.t

 

Piller Károly 8.a

 

Bódai Ákos 8.n

 

Bognár Bence 8.n

 

Gyurján Fruzsina 8.n

 

Nagy Kitti 8.n

 

Nyilas Édua 8.n

 

Tima Tamás 8.n

 

 Szánkózás Döbröntén

2013.01.17.

Január 16-án 14:00 órakor felső tagozatos tanulók jó hangulatú szánkózáson vettek részt Döbröntén.


Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Makk Marci takarítási tanácsai az 1.n-ben

2013.01.17.

Ez a foglalkozás az otthoni és iskolai környezetünk tisztántartásáról szólt. A gyerekek megismerkedtek a különböző tisztítószerekkel, takarítási eszközökkel. Megbeszélték mennyire fontos az ápolt otthon, iskola és környezet. Tudják, hogy városunk tisztaságát is óvni kell. A foglalkozás végén még egy kicsit szépítettek a tantermen, letörölték padjaikat. Makk Marciék vidám zenét szolgáltattak a munka mellé!


  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Karácsonyi ünnepi műsor – projektzáró

2013.12.20.

December 21-én délelőtt ünnepélyes keretek között zártuk a 3. évfolyamosok adventi projektjét. Ünnepi műsorral az alsó tagozatosoknak a harmadikosok, a felsősöknek pedig a hetedikesek készültek. Tanulóink láthattak Lucázást, valamint megismerhették a betlehemezés népszokását. Köszönjük a hangulatos, igazán ünnepre hangoló műsort a felkészítő nevelőinknek.


  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Jó tanulók, jó sportolók jutalmazása

2012.12.21.

Pápa város képviselőtestülete nevében Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte azokat a fiatalokat és felkészítőiket, akik kiemelkedő eredményt értek el tanulmányi és sportversenyeken.
Iskolánkból
Bódai Ákos
Ferenczi András
Geszti Virgínia
Geschitz Dávid
Kis-Király András
Kálmán Kitti
Kőszegi Gréta
Sági Dániel
Tibold Márton
Tima Tamás
Tóth Máté

tanulók és
Dócziné Turbók Julianna
Megyeriné Borsó Éva
Molnár László
Oroszvári Péter

felkészítők vehettek át jutalmat.

  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Szülők karácsonya

2012.12.20.

Iskolánk aulájában a nagy érdeklődésre való tekinetettel, két alkalommal is előadtuk karácsonyi ünnepi műsorunkat. A szülők tapssal és elismerő szavakkal díjazták a gyerekek lelkes és színvonalas szereplését.


  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Mézeskalácssütő kiskukták

2012.12.19.

A 2.t osztályosok az adventi készülődés jegyében az iskola tankonyhájában a mézeskalácssütés fortélyaival ismerkedtek meg. A munkában a tanító néniken kívül a szülők is segítségükre voltak.


  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Angol karácsonyi délután

2012.12.19.

Az idei angol karácsonyi délutánon interaktív táblánál oldottak meg játékos feladatokat az angolul tanuló diákok. Ezt közös éneklés követte, majd süti, tea és ajándék koronázta meg a jó hangulatot a program végén.

  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Karácsonyi alkotónap

2012.12.18.

A 9-es napközis csoport tanulói délután karácsonyi alkotónapon vettek részt. Doboz hóember, angyalka, karácsonyi üdvözlőlapok kerültek ki a szorgos, ügyes kezek alól. Karácsonyi énekkel fokoztuk a várakozás örömét.


Díjátadás az ezüst vasárnapi városi rendezvényen

2012.12.17.

A „Pápa Bázisrepülőtér” jótékonysági célból szervezett rajzpályázati felhívására iskolánkból 60 pályamunkát tudtunk küldeni. A karácsonyi üdvözlőlap tervezeteket saját készítésű karácsonyfadíszekkel, ajándéktárgyakkal egészítettünk ki, amiket az adventi vásár egyik faházában értékesítettek. A befolyt összeget a mentősöknek adták át a Nehéz Légiszállító Ezred katonái.
Gratulálunk a különdíjasoknak, Lázár Annabella 2. A és Kovács Réka 6. T osztályos tanulóknak, akik Keith P. Boone ezredes úrtól vehették át a díjakat.

  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Adventi hangverseny a Szent József kápolnában

2012.12.17.

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat minden évben megszervezi adventi hangversenyét a városban és környékén élő német ajkú, sváb közösség és az érdeklődők számára. Az idei évben a Szent József kápolnát választották a rendezvény helyszínéül. A meghitt, ünnepi hangulathoz iskolánk tanulói is hozzájárultak. Karácsonyi dalokat énekeltek, akiket iskolánk zenekara kísért.


  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Szülők, gyerekek együtt alkottak a 3. évfolyamban

2012.12.17.

A harmadikosok három hetes projektje keretében a szülőknek is lehetősége nyílt egy kis kézműves barkácsolásra. Gömb alakú karácsonyfadíszek és ajtódíszek készültek. A közös rendezvény nagy sikert aratott mind a szülők, mind a tanulók körében.


  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Lobog a harmadik gyertyaláng

2012.12.17.

Az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtása előtt a harmadik évfolyamos tanulók megtudhatták, hogy milyen jellegzetes karácsonyi ételek kerülhetnek az ünnepi asztalra. Szó esett a halakról, a sült kacsáról, töltött káposztáról, és természetesen a finomabbnál finomabb süteményekről és édességekről: a bejgliről, a mézeskalácsról, a puszedliről és a gyümölcskenyérről, melyeket meg is kóstolhattak a gyerekek. Minderről Matting Norbert, a mezőgazdasági szakiskola tanára beszélt a gyerekeknek. A foglalkozás után került sor a zsibongóban az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtására. Ez alkalomból a 3. t osztályos tanulók elevenítették fel a Luca napjához kapcsolódó népszokásokat.


  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Gyertyafényes advent a Fő téren

2012.12.14.

Iskolánk 3. évfolyamos és 1. N osztályos tanulói adventi, karácsonyváró dalokkal, furulyaszóval és Lucázó műsorral léptek fel a megújuló Fő tér színpadán. Nagy öröm számunkra, hogy színvonalas műsorral intézményünk is hozzájárulhatott az ünnepi hangulat fokozásához. A szereplést követően a csípős hidegben nagyon jól esett forró teát kortyolgatni és zsíros kenyeret, valamint szaloncukrot majszolni. Köszönjük a „Bakonyalja” önkéntes szervezetnek a vendéglátó szeretetét.


  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Matematikai játékok délutánja

2012.12.12.

Matematikai játékok délutánját tartotta a matematika munkaközösség a felső tagozatos gyerekeknek. Hagyományos és új logikai játékokkal ismerkedhettek a tanulók. Volt malom, dámajáték, amőba, marokkó és egyéb kocka és táblás játék is. A játék során zsetonokat gyűjtöttek, amelyeket másnap piros pontokra válthatnak be a résztvevők.


  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


Mikulás DISCO a felsőben

2012.12.12.

Vidám hangulatban, Mikulás jelmezben vigadtak december 6-án a felső tagozatosok.


  www.munkacsy-papa.hu/index.php


Karácsonyi előkészületek - 2.n

2012.12.12.

A 2.n a napköziben is hangolódik a karácsonyi ünnepkörre, ezért illatos narancsdíszeket készítettek szegfűszeggel, valamint Rudolf szarvas is megjelent a csodaszép rajzokon.


 www.munkacsy-papa.hu/index.php


Lobog a második gyertyaláng

2012.12.07.

A 3. évfolyamosok a Mikuláshoz kapcsolódó rövid műsor keretében meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját. A gyertyagyújtást követően angyalkát készítettek szalmából.


  Képek:www.munkacsy-papa.hu/index.php


ELÉRHETŐSÉG
Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

8500 Pápa, Aradi u. 10-12.
Telefon: 06-89/313-648
Fax: 06-89/324-751www.munkacsy-papa.hu

ESEMÉNYEK
2022. október
H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 

Aktualitások
2022.10.01.
 Idén ősszel szerveztük meg hagyományos „DÖK-napunkat”, bízva a szép őszi időben. A hirtelen jött hideg, esős időjárás azonban nem fogott ki rajtunk, mert a Külső-Várkerti Szabadidőparkba...

2022.10.01.
 Szeptember 28-án került megrendezésre a Bánhidi Márk Atlétikai Emlékverseny a Pápai Sport Centrumban. Iskolánk tanulói szép eredményeket értek el: 3 első helyezés, 10 második helyezés és 11 harmadik...

2022.09.29.
 A Pannonia Reformata Kávézó és Vinotékában Kemendy Júlia Csenge: Az időlátók balladája című, Pápán játszódó regényének bemutatóján jártunk. A középiskolásoknak szóló könyvből Sebesi Zsófia 7.N osztályos...