Munkácsy Mihály
Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
8500 Pápa, Aradi u. 10.-12.
Telefon: 06-89/313-648

Aktualitások

Részt vettünk a III. Nagy Sportágválasztón

2013.09.20.

Iskolánk alsó és felső tagozatos tanulói délelőtt, délután pedig a napközis csoportok látogattak el a Sportcsarnokba a városi sportágválasztó rendezvényre. Egy helyszínen felvonultatva rengeteg kipróbálható sportággal ismerkedhettek meg tanulóink. Élsportolókkal találkozhattak, edzőkkel beszélgethettek a gyerekek, akik ötletekkel, szakmai tanácsokkal látták el őket.
 

További képek itt>>


Rendhagyó testnevelés óra a Rebel-Lion TSE-vel

2013.09.19.

Iskolánkban három napon át pattogó ritmusú zenétől volt hangos a tornaterem. Minden kisdiák kipróbálhatta magát a Fashion Dance táncstílusban. A vidám hangulatban zajló órák végén egy kis rögtönzött versennyel apróbb jutalomajándékokban is részesültek a tanulók. A siker felejthetetlen élménnyel párosult.

 

 

 

További képek itt>>


Részvétel a Honvédelmi Ifjúsági Versenyen

2013.09.18.

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren idén immár ötödik alkalommal rendezték meg a Honvédelmi Ifjúsági Versenyt. Iskolánkat 4 tanuló képviselte a megmérettetésen, akik betekintést nyerhettek a katonák mindennapjaiba is. A versenyen a 3. helyezést érték el. Gratulálunk.
Felkészítő tanár: Oroszvári Péter

 

 

További képek itt>>


Autósmentes nap az iskolánkban is

2013.09.13.

A mai napon csatlakozva az országos mozgalomhoz az intézményünkben is sokan, a tanulók több, mint fele választotta, hogy kerékpárral, illetve gyalogosan érkezik az iskolába. A rendőrség is támogatta a kezdeményezést és a reggeli órákban műszaki ellenőrzés alá vették a kerékpárokat és jó tanácsokkal, valamint ajándékokkal látták el a tanulókat.

 

További képek itt >>


Német nemzetiségi nap a Munkácsyban

2013.09.09.

Idén első alkalommal iskolánkban rendezte a PNNÖ hagyományos nemzetiségi napját. A színültig megtelt aulában Megyeriné Borsó Éva igazgatónő és Pillerné Fódi Ilona elnök asszony köszöntötték a vendégeket. Első osztályosaink szüleikkel együtt meghívást kaptak a rendezvényre, hogy ünnepélyes keretek között köszönthessük őket – a „Schultüte” átadásával. A színes programban szerepelt a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportja, iskolánk énekkara, tánccsoportjai, versmondói, furulyásai, zenekara és kis harmonikusunk. Felléptek a környező települések nemzetiségi csoportjai, a nézők pedig nagy tapssal köszönték meg a színes programot.
 

 További képek itt >>


Német vendégek iskolánkban

2013.09.06.

Pápa testvérvárosából, Leinefeldéből 6 fős delegáció érkezett városunkba. Péntek délelőtt megtekintették új iskolánkat, meglátogatták a német nemzetiségi tagozatos osztályokat , német tanórákon vettek részt és szünetekben is sokat beszélgettek a tanulókkal. A diákok nagy örömmel és érdeklődéssel fogadták őket. Szombat délután a német nemzetiségi napon várjuk az újabb találkozást! ( A rendezvény 16 órakor kezdődik iskolánk aulájában. )
 

 

További képek itt >>


Pápa város katonatörténeti kiállítása

2013.09.05.

A 2.n osztályosok Pápa város katonatörténeti kiállítását tekintették meg. Megismerkedtek városunk régi és mai katonaéletével. Varga Sándor hö huszárfőhadnagy volt a gyerekek segítője. Tőle sok érdekességet tudtak meg a Pápai 7 huszárezred dicső tetteiről, fegyvereikről, ruházatukról. Az ott kiállított tárgyak közül néhány az ő személyes gyűjteményének darabja. Nagy élmény volt a diákok számára, hogy a tárgyakat, fegyvereket megfoghatták, néhány ruhadarabot felpróbálhattak. Izgalmas délután volt. Köszönjük!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek itt >>


Iskolánk 62 első osztályos tanulója örömmel vette át az E-on sportszer ajándékát az iskolába lépése alkalmából. Köszönjük a nagylelkű felajánlást.

 

 


A pici elsősök megszeppenve várták a becsengetést. A nap folyamán megismerték társaikat és derűsen, mosolygós arccal, élményekkel teli indultak haza.

 

 

 

További képek: 


Augusztus 30-án ünnepélyes keretek között megnyitottuk a 2013-2014-es tanévet. Az ünnepély rendhagyó módon kezdődött, ugyanis Egyházi Viktorné nyugállományba vonult, ezért az újonnan kinevezett igazgató, Megyeriné Borsó Éva köszöntötte iskolánk diákjait. Virágcsokorral búcsúztunk Marika nénitől. Éva néni igazgatóhelyettesi beosztását pedig Gőgösné Bakos Adél foglalta el. Gratulálunk a kinevezéshez! A személyi változásokon kívül sok újdonságot hoz az idei tanév. Tudtuk meg Éva nénitől, iskolánk új igazgatójától. Munkájához sok erőt, jó egészséget kívánunk.


 

További képek:


2013. június 21-én ünnepélyes keretek között lezártuk a 2012/13-as tanévet és elkezdődött a táborozások időszaka. A vakációra mindenkinek kellemes pihenést és feltöltődést kívánunk a következő tanévre.

Elballagtak a 8. évfolyamosok

2013.06.14.

Június 14-én délelőtt ünnepélyes keretek között búcsúztunk el a 8. évfolyamos tanulóinktól. A bizonyítványok átvétele mellett jutalomkönyveket, díszokleveleket osztottunk ki. Az „Év osztálya” címet a 8. N osztály nyerte el. Az „Év diákja” pedig Bódai Ákos 8. N osztályos tanuló lett.

 

  Képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php


Az " OLDALVONALON " a 6.t osztály

2013.06.06.

Rajz óra keretében tekintette meg a 6. t osztály Borbély Lajos művész tanár "OLDALVONALON" c. kiállítását a Városi Sportcsarnokban. A tárlatot a tanulók érdeklődve figyelték, aminek érdekessége, hogy az alkotások egy folytonos vonallal készültek.

 

   

 

képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php
 


Az „Ugriparkban” járt a 2. a

2013.05.31.

A győri „Ugriparkban” szülők-gyerekek együtt játszottak, csúszdáztak, majd a McDonald’s étteremben elfogyasztott ebéd után a belvárosban tettek sétát. Megtekintették a Zichy Palotában található babakiállítást is. Fáradtan, de élményekkel gazdagon szálltak fel hazafelé a vonatra.

 

 

  Képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php


Siker az országos Herman Ottó versenyen

2013.05.30.

Nagy Luca 6.n osztályos tanuló a Herman Ottó Tesztverseny országos fordulóján a népes mezőnyben 5. helyezést ért el.

 

 

Felkészítette: Dócziné Turbók Julianna. Eredményéhez gratulálunk!


Makk Marci tisztálkodási és fogápolási tanácsai az 1.n-ben

2013.05.29.

Ez a foglalkozás sok-sok érdekes, játékos feladattal fűszerezve, a személyes higiénia és a fogápolás fontosságáról szólt. A gyerekek elmesélték tisztálkodási szokásaikat, megbeszélték azt is, miért kell ápoltan megjelenni az iskolában. Makk Marciék megmutatták nekik a fogápolás helyes sorrendjét. Felhívták a figyelmüket arra is, hogy az alapos fogmosás legalább 3 perc! Ezt nem lesz könnyű betartani!

 

  Képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php


Színházi bemutató 2013 - PRO PUBLICO díj

2013.05.27.

Színházi bemutató 2013 – PRO PUBLICO díj
Két teltházas előadás, óriási siker május 25-én a színházban, ahol hagyományaink szerint kulturális, zenés, táncos, színjátszós produkciókkal mutatkoztak be iskolánk tanulói. A bemutatót idén a 75 éves jubileumunk záró rendezvényeként tartottuk. A csoportos, osztályonkénti, évfolyamonkénti műsorrészek mellett az egyéni fellépők is helyet kaptak a pódiumon a szülők és hozzátartozók nagy örömére. A repertoárt pedig iskolánk egykori diákjainak fellépése is színesítette.
Dr. Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott Egyházi Viktornénak, iskolánk igazgatójának kiemelkedő munkájáért, melyért Pro Publico-díjban részesítette.
Gratulálunk!

 

 

 

Képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php
 


Részvétel az Ökoiskolák találkozóján

2013.05.23.

Iskolánk 8.N osztályos tanulói Peng Gyula tanár úr irányításával egy passzív ház makettjét készítették el. A munka folyamatáról egy prezentációt készítettek amit sikeresen adtak elő Pápa Város Polgármesteri Hivatala nagytermében. A Városi Ökovetélkedőn iskolánk csapata I. helyezést ért el. Gratulálunk!

 

Csapattagok: Baki Bianka, Bódai Ákos, Bognár Bence, Horváth Zsóka, Kapcsándi Regina, Nagy Kitti, Sági Dániel, Szarka Levente, Tima Tamás

 

   

 

Képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php


Jubileumi tornaverseny

2013.05.24.

A jubileumi hét sportprogramjai között, helyett kapott a tornászok háziversenye is. Május 22-én délután mutatták be tanulóink gyakorlataikat.


Helyezettek:


I-II. korcsoport lány:

1. Ernhoffer Dorina

2. Farkas Jázmin

3. Piriti Rebeka


III-IV. korcsoport lány:

1. Szalai Réka

2. Tompa Anett

3. Tibold Eszter


I-II. korcsoport fiú:

1. Csillak Péter

2. Dreisziger Áron

3. Pintér Márk


III-IV. korcsoport fiú:

1. Tibold Márton

2. Balogh Bálint

3. Szokodi Csaba


Gratulálunk a helyezetteknek!

 

  Képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php

 

 


Tréfás vetélkedő a 3. évfolyamon

2013.05.24.

A 3. évfolyam tanulói a jubileumi hét keretében tréfás vetélkedőn vettek részt. Az érdekes feladatok a versenyző csapatok mellett a közönséget is megdolgoztatták. Titkosírásos szöveget fejtettek, meg, Munkácsy Mihály műveinek címét kellett betűsorban megtalálni, sőt tippelős feladatok is voltak, pl. Hány tanterem van az iskolánkban? Milyen magas hazánk legmagasabb fája? A hangulatos, vidám feladatok megoldását a megérdemelt jutalomcsoki követte.

 

  Képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php


ELÉRHETŐSÉG
Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

8500 Pápa, Aradi u. 10-12.
Telefon: 06-89/313-648
Fax: 06-89/324-751www.munkacsy-papa.hu

ESEMÉNYEK
2022. május
H K Sz Cs P Sz V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 

Aktualitások
2022.05.20.
 Kerékpárral kirándultunk Tapolcafőre. Itt megtekintettük a Református templomot és a Falumúzeumot. Apostol Pál lelkésztől, valamint Somogyi Zoltántól, a Kertbarátkör elnökétől érdekes dolgokat tudtunk...

2022.05.20.
 Az 5. évfolyam a Lázár Ervin Program keretében a Soproni Petőfi Színház Árgyélus és Tündér Ilona című előadásán vett részt május 19-én délután. A mesetáncjáték élő zenekari kísérettel került a gyerekek...

2022.05.20.
 A Szöcske kupa elnevezésű ügyességi váltóversenyen iskolánk tanulói kiválóan szerepeltek május 19-én, a Spartacus pályán. Az 5-6. osztályos csapat 3. helyen végzett, a 7-8. osztályos csapatunk pedig...