Munkácsy Mihály
Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
8500 Pápa, Aradi u. 10.-12.
Telefon: 06-89/313-648

Aktualitások

Császármorzsa készítés

2013.10.02.

Örömmel jöttek vissza ebéd után az 5.n osztályosok német népismeret órára, hiszen nemcsak elméletben tanultak a sváb ételekről, hanem az iskola konyhájában el is készíthettek egyet. A jól sikerült smarnit azután idei házi készítésű sárgabarack és őszibarack lekvárral gyorsan el is fogyasztották. 

 

 További képek itt>>


A Zene Világnapja

2013.10.02.

Iskolánkban a nagyszünetben emlékeztünk meg a Zene Világnapjáról. Zenekarunk kiséretével együtt énekeltük el "A tavaszi szél vizet áraszt" című népdalt, majd a 7.n. osztály műsorát hallgattuk meg.

 

 

 További képek itt>>


A "népmese napja" a napköziben

2013.10.02.

Benedek Elek nagy mesegyűjtőnk születésnapján szeptember 30-án, a 4. évfolyamos napközis tanulók játékos feladatok, totók, rejtvények segítségével elevenítették fel a Vitéz szabólegény, a Teddneki János és a Béka-királykisasszony meséket, melyekre előzetesen készültek.

 

További képek itt>>
 


DÖK nap a Malom-tónál

2013.09.27.

Már több éves hagyomány iskolánkban, hogy a "DÖK" nap keretében a természetben töltenek el egy napot az osztályok. Jó hangulatban, sok játékkal telt a nap a Malom- tónál. Egyre több szülő is csatlakozott a programunkhoz, akik finom bográcsgulyással, cicegével, lángossal várták az éhes gyereksereget. Egy-egy osztályunk a nagyteveli horgásztavat, ill. Attyapusztát választotta úti célként. Két osztályunk pedig Borsosgyőrre szervezett kerékpártúrát.További képek itt>>


Papírhulladékot gyűjtöttünk

2013.09.25.

Az idei tanévben is szeptember végén szerveztük meg a papírhulladék gyűjtését. Az osztályok között versenyt hirdettünk, ezért tanulóink lelkesen hozták az otthon feleslegessé vált, felhalmozódott papírt. Nagyon örültünk, hogy a gyűjtésben a szülők, nagyszülők is lelkesen, tevékenyen vettek részt.
További képek itt>>


Moziban járt a 6. a. osztály

2013.09.24.

Osztályunk a GRU2 animációs filmet nézte meg, 3D hatásban. Fantasztikus élmény volt. Nagyon jól éreztük magunkat.

 


További képek itt>>


Részt vettünk a III. Nagy Sportágválasztón

2013.09.20.

Iskolánk alsó és felső tagozatos tanulói délelőtt, délután pedig a napközis csoportok látogattak el a Sportcsarnokba a városi sportágválasztó rendezvényre. Egy helyszínen felvonultatva rengeteg kipróbálható sportággal ismerkedhettek meg tanulóink. Élsportolókkal találkozhattak, edzőkkel beszélgethettek a gyerekek, akik ötletekkel, szakmai tanácsokkal látták el őket.
 

További képek itt>>


Rendhagyó testnevelés óra a Rebel-Lion TSE-vel

2013.09.19.

Iskolánkban három napon át pattogó ritmusú zenétől volt hangos a tornaterem. Minden kisdiák kipróbálhatta magát a Fashion Dance táncstílusban. A vidám hangulatban zajló órák végén egy kis rögtönzött versennyel apróbb jutalomajándékokban is részesültek a tanulók. A siker felejthetetlen élménnyel párosult.

 

 

 

További képek itt>>


Részvétel a Honvédelmi Ifjúsági Versenyen

2013.09.18.

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren idén immár ötödik alkalommal rendezték meg a Honvédelmi Ifjúsági Versenyt. Iskolánkat 4 tanuló képviselte a megmérettetésen, akik betekintést nyerhettek a katonák mindennapjaiba is. A versenyen a 3. helyezést érték el. Gratulálunk.
Felkészítő tanár: Oroszvári Péter

 

 

További képek itt>>


Autósmentes nap az iskolánkban is

2013.09.13.

A mai napon csatlakozva az országos mozgalomhoz az intézményünkben is sokan, a tanulók több, mint fele választotta, hogy kerékpárral, illetve gyalogosan érkezik az iskolába. A rendőrség is támogatta a kezdeményezést és a reggeli órákban műszaki ellenőrzés alá vették a kerékpárokat és jó tanácsokkal, valamint ajándékokkal látták el a tanulókat.

 

További képek itt >>


Német nemzetiségi nap a Munkácsyban

2013.09.09.

Idén első alkalommal iskolánkban rendezte a PNNÖ hagyományos nemzetiségi napját. A színültig megtelt aulában Megyeriné Borsó Éva igazgatónő és Pillerné Fódi Ilona elnök asszony köszöntötték a vendégeket. Első osztályosaink szüleikkel együtt meghívást kaptak a rendezvényre, hogy ünnepélyes keretek között köszönthessük őket – a „Schultüte” átadásával. A színes programban szerepelt a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportja, iskolánk énekkara, tánccsoportjai, versmondói, furulyásai, zenekara és kis harmonikusunk. Felléptek a környező települések nemzetiségi csoportjai, a nézők pedig nagy tapssal köszönték meg a színes programot.
 

 További képek itt >>


Német vendégek iskolánkban

2013.09.06.

Pápa testvérvárosából, Leinefeldéből 6 fős delegáció érkezett városunkba. Péntek délelőtt megtekintették új iskolánkat, meglátogatták a német nemzetiségi tagozatos osztályokat , német tanórákon vettek részt és szünetekben is sokat beszélgettek a tanulókkal. A diákok nagy örömmel és érdeklődéssel fogadták őket. Szombat délután a német nemzetiségi napon várjuk az újabb találkozást! ( A rendezvény 16 órakor kezdődik iskolánk aulájában. )
 

 

További képek itt >>


Pápa város katonatörténeti kiállítása

2013.09.05.

A 2.n osztályosok Pápa város katonatörténeti kiállítását tekintették meg. Megismerkedtek városunk régi és mai katonaéletével. Varga Sándor hö huszárfőhadnagy volt a gyerekek segítője. Tőle sok érdekességet tudtak meg a Pápai 7 huszárezred dicső tetteiről, fegyvereikről, ruházatukról. Az ott kiállított tárgyak közül néhány az ő személyes gyűjteményének darabja. Nagy élmény volt a diákok számára, hogy a tárgyakat, fegyvereket megfoghatták, néhány ruhadarabot felpróbálhattak. Izgalmas délután volt. Köszönjük!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek itt >>


Iskolánk 62 első osztályos tanulója örömmel vette át az E-on sportszer ajándékát az iskolába lépése alkalmából. Köszönjük a nagylelkű felajánlást.

 

 


A pici elsősök megszeppenve várták a becsengetést. A nap folyamán megismerték társaikat és derűsen, mosolygós arccal, élményekkel teli indultak haza.

 

 

 

További képek: 


Augusztus 30-án ünnepélyes keretek között megnyitottuk a 2013-2014-es tanévet. Az ünnepély rendhagyó módon kezdődött, ugyanis Egyházi Viktorné nyugállományba vonult, ezért az újonnan kinevezett igazgató, Megyeriné Borsó Éva köszöntötte iskolánk diákjait. Virágcsokorral búcsúztunk Marika nénitől. Éva néni igazgatóhelyettesi beosztását pedig Gőgösné Bakos Adél foglalta el. Gratulálunk a kinevezéshez! A személyi változásokon kívül sok újdonságot hoz az idei tanév. Tudtuk meg Éva nénitől, iskolánk új igazgatójától. Munkájához sok erőt, jó egészséget kívánunk.


 

További képek:


2013. június 21-én ünnepélyes keretek között lezártuk a 2012/13-as tanévet és elkezdődött a táborozások időszaka. A vakációra mindenkinek kellemes pihenést és feltöltődést kívánunk a következő tanévre.

Elballagtak a 8. évfolyamosok

2013.06.14.

Június 14-én délelőtt ünnepélyes keretek között búcsúztunk el a 8. évfolyamos tanulóinktól. A bizonyítványok átvétele mellett jutalomkönyveket, díszokleveleket osztottunk ki. Az „Év osztálya” címet a 8. N osztály nyerte el. Az „Év diákja” pedig Bódai Ákos 8. N osztályos tanuló lett.

 

  Képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php


Az " OLDALVONALON " a 6.t osztály

2013.06.06.

Rajz óra keretében tekintette meg a 6. t osztály Borbély Lajos művész tanár "OLDALVONALON" c. kiállítását a Városi Sportcsarnokban. A tárlatot a tanulók érdeklődve figyelték, aminek érdekessége, hogy az alkotások egy folytonos vonallal készültek.

 

   

 

képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php
 


Az „Ugriparkban” járt a 2. a

2013.05.31.

A győri „Ugriparkban” szülők-gyerekek együtt játszottak, csúszdáztak, majd a McDonald’s étteremben elfogyasztott ebéd után a belvárosban tettek sétát. Megtekintették a Zichy Palotában található babakiállítást is. Fáradtan, de élményekkel gazdagon szálltak fel hazafelé a vonatra.

 

 

  Képek: www.munkacsy-papa.hu/index.php


ELÉRHETŐSÉG
Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

8500 Pápa, Aradi u. 10-12.
Telefon: 06-89/313-648
Fax: 06-89/324-751www.munkacsy-papa.hu

ESEMÉNYEK
2014. április
H K Sz Cs P Sz V
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 

Aktualitások
2014.04.16.
Iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói április 15-én rész vettek a Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola által szervezett városi német nyelvi versenyen.   Elért helyezéseink: 8. évfolyam:...

2014.04.15.
Iskolánk videóhálózatán keresztül emlékeztünk meg a Holokauszt áldozatairól. A gyerekek megdöbbenve hallgatták mindazt a szörnyűséget, amivel embertársaikat pusztították el annak idején.   ...

2014.04.15.
2014. 04. 14-én a Tarczy Lajos Általános Iskola által rendezett városi Bibliai Vedélkedőjén iskolánk csoportja 2. helyezést ért el.    Csapattagok: Mehringer Barbara Csekuti Sándor...